Udfordringer

Oversigt

I parforhold vil der være forskellige udfordringer, som det vil være nødvendigt at håndtere, hvis man vil have parforholdet til at fungere på lang sigt. Vi har inddelt de typiske udfordringer i parforhold i følgende kategorier

Læs mere

Vi har forskellige måder at give og modtage kærlighed på, som man kalder kærlighedssprog. Specielt hvis man har forskellige primære kærlighedssprog giver det udfordringer.

Læs mere

Vi har forskellige personligheder og for store forskelle på bestemte personlighedstræk kan give konflikter i parforholdet. Ligesom for store ligheder på bestemte personlighedstræk også kan give udfordringer.

Vi tager udgangspunkt i den videnskabeligt underbyggede personlighedsteori der kaldes The Big Five som handler om 5 overordnede personlighedstræk.

Læs mere

Vi har forskellige interesser og ting vi går op i. Manglende forståelse for hinandens interesser, eller for store uenigheder om interesser kan give konflikter i parforholdet.

Læs mere

Uhensigtsmæssig kommunikation skaber eller optrapper konflikter og begrænser løsninger af udfordringer.

Så udfordringer i måden man kommunikerer med hinanden på, kan også skabe mange konflikter. Videnskaben mener endda at kunne identificere kommunikationsmåder, som i 80% tilfælde ender i skilsmisser.

Læs mere

Individuelle udfordringer er udfordringer, som den ene part primært er ansvarlig for, men dog giver problemer i parforholdet. Det kan for eksempel være overdrevet alkoholindtag.

Individuelle udfordringer relaterer sig til en part i parforholdet, men skal skaber problemer for den anden part eller for begge parter. Men partneren uden udfordringen kan støtte og hjælpe i at få løst udfordringen, derfor adresserer vi individuelle udfordringer på denne ellers parforholdsfokuserede side.